top of page
  • CPP

Mame društvo grade

Cilj projekta:

Glavni cilj projekta bio je jačanje uloge žena u procesima pomirenja i povjerenja među različitim etničkim grupama u Mostaru i Nevesinju kroz poboljšanje psihološke i socio-ekonomske pripremljenosti trudnica iz rizičnih kategorija i njihovih partnera za porod kroz individualno i grupno savjetovanje i umrežavanje porodilja iz Mostara i Nevesinja.

Aktivnosti:

Kroz projekat su organizovane radionice za trudnice iz Mostara i Nevesinja koje su imale za cilj osiguravanje psihološke podrške i pripreme za porod, uz naglasak na osnaživanju korisnica za buduću ulogu majke. U svrhu obilježavanja završetka projekta organizovan je Sajam za trudnice i mame „Odgajajmo tolerantno društvo“, koji je imao za cilj promociju tolerancije i međuetničke saradnje ostvarene tokom projekta.

Rezultati:

  • 20 trudnica iz Mostara i Nevesinja učestvovalo u radionicama za pripremu za porod;

  • Preko 100 osoba posjetilo Sajam za trudnice i mame „Odgajajmo tolerantno društvo“.

Donatori:

Ovaj projekat osnaživanja žena je USAID-ov projekat PRO-Budućnost implementiran od CRS (Catholic Relief Services) u partnerstvu sa Fondacijom Mozaik, Caritasom Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine, Forumom građana Tuzle i Helsinškim parlamentom građana Banja Luka.

30 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page