top of page
  • Writer's pictureCentar za Psihološku podršku Mostar

Uspješno završen projekat ,,Politika po mjeri mladih''

15.4.2018. završen je projekat pod nazivom ,,Politika po mjeri mladih’’ podržan od Federalnog ministarstva kulture i sporta / športa.

Kroz realizovane aktivnosti kreirano i distribuirano je ukupno 300 promotivno edukativnih materijala. Pola od kreiranih materijala distribuirano je učenicima srednjih škola, a dodatnih 150 građanima lokalne zajednice.

Kroz program edukacije „Sudjelovanje mladih u formiranju politika za mlade- Temelji aktivizma i volonterizma“ znatan broj mladih ljudi, učesnika iz Vijeća mladih Grada Mostara i vijeća učenika Srednjih škola prošlo je kroz program planiranih edukacija, i pravno i psihološki osnaženo da aktivno zagovaraju i promovišu politike za mlade.

Nakon drugog dijela aktivnosti učesnici programa edukacije „Sudjelovanje mladih u formiranju politika za mlade- Temelji aktivizma i volonterizma“ osnaženi su za realizaciju programa ,,Vršnjaci edukuju vršnjake’’, te su educirali svoje vršnjake o važnosti aktivizma i volonterizma mladih, kao i učešća u političkom odlučivanja u lokalnoj zajednici ali i na nivou BiH.

Kroz projekat ,,Politika po mjeri mladih'' učesnici su stekli znanja i vještine relevantne za procese razvoja politika za mlade, odnosno aktivnosti projekta doprinijele aktivnom sudjelovanja mladih ljudi u demokratskom životu čime se želi unaprijediti kvaliteta života mladih ljudi.

37 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page