top of page
  • Writer's pictureCentar za Psihološku podršku Mostar

Psihološke radionice za osnaživanje žena

Problemi mentalnog zdravlja podjednako obuhvataju muškarce i žene, ali se određeni problemi učestalije pojavljuju među ženama. Zbog toga je izuzetno bitno da se posvetimo mentalnom zdravlju žena i mehanizmima koje možemo koristiti za poboljšanje istog.

S ciljem osnaživanja mentalnog zdravlja žena KEC Sehare i Centar za psihološku podršku Sensus su organizovali niz psiholoških interaktivnih radionica.

Ukupno su održane 3 radionice u mjesecu aprilu na sljedeće teme:

  • Uvjerenja- Šta su i kako ih promijeniti!?

  • Šta su psihološke granice?

  • Moć komunikacije

Radionice su organizovane za sve zainteresirane žene sa područja Grada Mostara koje žele da nauče nešto više o temama uvjerenja, granica i moći komunikacije, kao i za one žene koje su spremne da rade na sebi i da unaprijede svoje lične kapacitete u svakodnevnim odnosima s ljudima.

Kroz set radionica učesnice su imale priliku da nauče šta su lična uvjerenja, kako ih identifikovati i promijeniti, zašto su nam bitne psihološke granice i na koji način možemo kroz komunikaciju s drugima ostvariti intimnost, bliskost, prijateljstvo, iskrenost i podršku u odnosu.

Na kraju održanih radionica učesnice su izrazile potrebu za održavanjem dodatnih edukacija na slične teme. Radionice su održane u prostorijama KEC Sehara.


200 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page