top of page
  • Writer's pictureCentar za Psihološku podršku Mostar

Završno druženje volontera u okviru projekta ,,Stariji brat, starija sestra''

Završen je još jedan ciklus projekta ,,Stariji brat, starija sestra''.

Već treću godinu Centar za psihološku podršku ,,Sensus'' implementira ovaj projekat, u saradnji sa SOS Porodičnim centrom Mostar i uz podršku Narko – ne organizacije iz Sarajeva.


Projekt ,,Stariji brat, starija sestra'' je mentorski projekt kroz koji se spajaju volonter/ka (stariji brat/starija sestra) i dijete (mlađa sestra/brat) – vulnerabilna djeca, s ciljem razvijanja kvalitetnog, brižnog i podržavajućeg odnosa. U ciklusu 2017/2018 u projektnim aktivnostima uspješno je učestvovalo ukupno 13 parova, 13 volontera, studenata/ i 13-ero djece.


U ugodnom ambijentu SOS Porodičnog centra u Mostaru održano je posljednje druženje volontera i koordinatora za ciklus 2017/2018 u okviru projekta ,,Stariji brat, starija sestra''.

Volonteri su tokom susreta imali priliku da podijele svoja iskustva u radu i druženju sa djecom, evaluiraju svoj rad, kao i cjelokupni program.

Rad volontera, inače studenata Univerziteta ,,Džemal Bijedić'' i Sveučilišta Mostar, nagrađen je simboličnom nagradom i potvrdama o njihovom aktivnom sedmomjesečnom volonterskom angažmanu.

Kroz realizaciju projektnih aktivnosti volonteri su oplemljenjeni za nadogradnju svojih sposobnosti i vještina, razvoju odgovornosti, te obogaćenju emocionalnih i socijalnih vještina, kako njihovih, tako i djece kojoj su posvetili sedam mjeseci svog života.

37 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page