top of page
  • Writer's pictureCentar za Psihološku podršku Mostar

Poziv za volonterski angažman u projektu ,,Stariji brat, starija sestra''


Uz podršku Fondacije za podršku i razvoj mentorstva "Stariji brat, starija sestra" već petu godinu relizuje projekat ,,Stariji brat, starija sestra'' na području Mostara.

Stariji brat, starija sestra je mentorski program kroz koji se spajaju volonter/volonterka* (stariji brat/sestra) i dijete (mlađa sestra/brat) s ciljem razvijanja kvalitetnog, brižnog i podržavajućeg odnosa. Taj se cilj ostvaruje putem dva oblika: rad volontera s djetetom i rad stručnjaka s volonterima. Volonteri se osnažuju za mentorski rad s djecom i kvalitetno provode svoje slobodno vrijeme, te imaju mogućnost jačanja socijalnih vještina.


U programu Stariji brat, starija sestra djeca se individualno druže sa volonterima koji im postaju modeli za usvajanje socijalno prihvatljivih ponašanja i podrška u razvoju životnih vještina. Tokom tih druženja djeca najradije odlaze u kino, šetnje, kuglanje, klizanje, a posebno zadovoljstvo su im zajednički izleti i kreativne radionice na kojima se ostvaruju prijateljstva s drugom mlađom braćom i sestrama.


Imaš između 20-35 godina, slobodno vrijeme koje želiš kvalitetno iskoristiti, želiš nekome biti prijatelj i priuštiti mu radosne trenutke u životu, pošalji nam svoju prijavu na:

sbss.mostar@gmail.com do 25.10.2020.

111 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page