top of page
  • Writer's pictureCentar za psihološku podršku Sensus

Najava projekta: Unaprijeđenje položaja mladih kroz izradu Strategije za mlade Grada Mostara


Projekti koji okupljaju mlade ljude, u cilju poboljšanja statusa mladih, su jedna od glavnih aktivnosti našeg Centra. Projektom Unaprijeđenje položaja mladih kroz izradu Strategije za mlade Grada Mostara nastavljamo radom sa mladima, kroz unaprijeđivanje politika za mlade.

Smatramo da samo isticanje mota da na mladima svijet ostaje nije dovoljno. Mladima je potrebno na gradskoj razini pružiti priliku da se uključe u procese donošenja odluka. Da bi im se to omogućilo potrebno je da se zna koje su stvarne potrebe mladih ljudi u našem gradu. Realizacija navedenog projekta će nam omogućiti uvid u takve informacije.

Cilj projekta ,,Unaprijeđenje položaja mladih kroz izradu Strategije za mlade Grada Mostara'' je unaprijediti omladinske politike i poboljšati status mladih u Gradu Mostaru, kroz osiguravanje sveobuhvatnih informacija o položaju mladih u Mostaru sljedećim sektorima: zapošljavanje, obrazovanje, socijalna sigurnost i zdravstvena zaštita, učešće mladih u procesima donošenja odluka, mobilnost mladi, informisanje, kultura i sport.

Osnovna aktivnost projekta je istraživanje, čiji cilj je da pruže sveobuhvatne informacije o položaju mladih u Mostaru, te nam prikaže opće stanje mladih u gradu. Sve informacije dobivene kroz ovo istraživanje biti će iskorištene za izradu Strategije za mlade Grada Mostara.

U predstojećem periodu provesti će se istraživanje, uz poštivanje svih epidemioloških mjera.


Projekat je podržalo Federalno ministarstvo kulture i sporta.

62 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page